Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟ 1944 ΣΤΟ ΚΑΡΥΟΦΥΤΟ

Οι φετινές εκδηλώσεις για το Μνημόσυνο του άδικου σφαγιασμού των κατοίκων του Καρυοφύτου από τους Βουλγάρους , που πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1944, πραγματοποιήθηκαν στις 29 Σεπτέμβρη 2013.

 Στις 9 Σεπτεμβρίου 1944, Βουλγαρικό Στρατιωτικό Απόσπασμα, έλαβε εντολή να εκτελέσει τους Έλληνες Χριστιανούς κατοίκους του Καρυόφυτου και να κάψει το χωριό.  Έτσι κι έγινε και τριάντα οκτώ (38) αθώοι Έλληνες εσφάγησαν από τους βαρβάρους και μαζί μ’ αυτούς και ο Βούλγαρος Πρόεδρος του χωριού.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Άνω Καρυοφύτου , Τρισάγιο στο Μνημείο Πεσόντων και αμέσως μετά ομιλία για το χρονικό της ημέρας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων και ακολούθησε δεξίωση. Τιμές απέδωσε Άγημα και Μπάντα του Δ΄Σώματος Στρατού.

 

th DSC02751 th DSC02753 th DSC02761
Διαβάστηκε 1334 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 08:39

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή