Εκτύπωση αυτής της σελίδας
ΠΕ Ξάνθης

Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του Έργου «Cross-border transport CONNECTIONs and communications - the basis for improving quality of life in border areas / CONNECTIONs’» του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του Έργου «Cross-border transport CONNECTIONs and communications - the basis for improving quality of life in border areas / CONNECTIONs’» του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013, παραχώρησαν την Τετάρτη 27/6 στην Π.Ε. Ξάνθης ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, ο διαχειριστής του έργου από την Π.Ε. Ξάνθης, Καρυοφύλλης Μπεμπεκίδης, και ο εκπρόσωπος της αναδόχου των μελετών, που προβλέπει το έργο, Κ. Μπιζάκης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στις παραμέτρους του έργου που εντοπίζονται κυρίως στην εκπόνηση μελετών για τη δημιουργία δικτύων μεταφορών και επικοινωνίας στην υπάρχουν τουριστική δίοδο, ως δευτερεύοντος οδικού δικτύου. Επεσήμανε τη σημασία που έχει η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής σε αντιδιαστολή με τον ανταγωνιστικό τρόπο λειτουργίας και, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η εμπειρία όλων αυτών των προγραμμάτων αξιοποιείται τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στον τομέα του σχεδιασμού. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον φόβο υποβάθμισης της τουριστικής διόδου, στο μέλλον, με την κατασκευή του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης σημείωσε ότι ακόμη και μετά την κατασκευή του κάθετου άξονα, η ευρύτερη διασυνοριακή περιοχή θα χρησιμοποιεί το υπάρχουν δίκτυο σε ένα μεγάλο μέρος του και κατόπιν θα συνδέεται με την Εγνατία Οδό.

Ο Μηχανολόγος Μηχανικός της Π.Ε. Ξάνθης Καρυοφύλλης Μπεμπεκίδης, διαχειριστής του προγράμματος παρουσίασε τα τεχνικά στοιχεία, το χρονοδιάγραμμα και τα πεδία εφαρμογής του συγκεκριμένου έργου καθώς επίσης και τα σημεία, όπου θα εγκατασταθούν μέχρι τη λήξη του προγράμματος, τα infokiosks, 6 από τα οποία θα βρίσκονται στην Π.Ε. Ξάνθης ενώ τα υπόλοιπα στη Βουλγαρία.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας TREDIT, Συγκοινωνιολόγος Κ. Μπιζάκης, αναφέρθηκε στο αντικείμενο των μελετών που εκπονήθηκαν για το έργο και οι οποίες αφορούν σε ανάλυση της υφιστάμενης κυκλοφορίας στον οδικό άξονα Ξάνθης-Αγ. Κωνσταντίνου, ανάλυση των δικτύων μεταφοράς και επικοινωνίας που υπάρχουν σήμερα και πρόβλεψη για το μέλλον καθώς επίσης και στην SWOT ANALYSIS για την ανάπτυξης της περιοχής και τις μεταφορές, λαμβανομένων υπόψην των αλλαγών που θα υπάρξουν τα επόμενα χρόνια με τη λειτουργία του καθέτου άξονα της Ξάνθης και αυτού της Κομοτηνής.

Οι δράσεις του προγράμματος συνεχίζονται μέχρι το Σεπτέμβριο του 2012, όταν και ολοκληρώνεται.

thconnection

Διαβάστηκε 1629 φορές
Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

Τελευταία άρθρα από τον/την Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

FaLang translation system by Faboba