Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Υπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΒΑΘΙΑΣ ΚΟΙΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΚΟΣΥΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΩΝ (ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΑΝΤΙ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΗΓΑΔΙΩΝ)»

 

Σήμερα Τρίτη 26/6/2012 υπογράφηκε στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Άρη Γιαννακίδη και του περιφερειακού συμβούλου Δημήτρη Χαϊτίδη, στην ΠΕ Ξάνθης, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «'ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΒΑΘΙΑΣ ΚΟΙΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΚΟΣΥΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΩΝ (ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΑΝΤΙ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΗΓΑΔΙΩΝ)΄» μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης κ.Φώτιο Καραλίδη και του νομίμου εκπροσώπου του αναδόχου κ.Δημήτρη Ζάρρα.

 

Το έργο αφορά στην διευθέτηση τμήματος του χειμάρρου Κοσύνθου και συγκεκριμένα από την γέφυρα Πηγαδίων και προς τον οικισμό Βαφέικων.Οι εργασίες αποτελούν ήπιες παρεμβάσεις, με βάση εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους και, μετά την ολοκλήρωσή τους, θα προσφέρουν σημαντική αντιπλημμυρική προστασία των αγρών αλλά κυρίως των οικισμών πέριξ του χειμάρρου Κοσύνθου (Πηγάδια – Βαφέικα). Πέραν αυτών όμως, το έργο θα αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή, καθόσον αφενός θα γίνουν φυτεύσεις ενδημικών φυτών στα πρανή αφετέρου, με την σταθεροποίηση των πρανών μετά την κατά τα ανωτέρω διαμόρφωσή τους, θα αποτραπεί η είσοδος καταπατητών στην κοίτη για παράνομες αμμοληψίες.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 5.800.000,00 ευρώ και η έκπτωση είναι 47,69%. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Α.Μ.Θ. 2007-2013 (ΕΣΠΑ). Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι 12 μήνες.

 

thypografi antiplymmirikon

Διαβάστηκε 1401 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 13:20

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή