Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη κου Φώτιου Καραλίδη με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κο Αστέριο Ροντούλη

Το απόγευμα του Σαββάτου 28/01/2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κου Αστέριου Ροντούλη με τον Αντιπεριφερειάρχη Φώτιο Καραλίδη, υπηρεσιακούς παράγοντες και περιφερειακούς συμβούλους αλλά και τους εκπροσώπους όλων των Κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πιο συγκεκριμένα στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο κος Λειβαδίτης Π. Πρόεδρος Κτηνοτρόφων Ν.Δράμας και Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, κος Βογιατζόγλου Α. Αντιπρόεδρος Κτηνοτρόφων Ν.Δράμας, κος Τσέρνιος Δ. μέλος Δ.Σ. Κτηνοτρόφων Ν.Δράμας, κος Λουτφή Ι. Πρόεδρος Κτηνοτρόφων Ιάσμου, κος Θεοφυλακτίδης Α. αντιπρόσωπος Κτηνοτρόφων Βιολογικής Κτηνοτροφίας, κος Θεολόγου Μ. Πρόεδρος Κτηνοτρόφων Ν.Ροδόπης και Γ.Γραμματέας Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, κος Δημόπουλος Ν. Πρόεδρος Κτηνοτρόφων Ν.Καβάλας, κος Λουκμακιάς Α. Αντιπρόεδρος Κτηνοτρόφων Ν.Ξάνθης και πλήθος παραγωγών.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης, υποδεχόμενος τον Υφυπουργό ανέφερε ότι η ανταπόκρισή του στην πρόσκληση της Περιφέρειας ΑΜΘ ήταν άμεση και το ενδιαφέρον του για τα προβλήματα της κτηνοτροφίας στην περιοχή δεδομένο.

 

Από την πλευρά τους οι παραγωγοί κατέθεσαν υπόμνημα και ζήτησαν, μεταξύ άλλων, να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την αποπληρωμή των ποσοτήτων γάλακτος μέσα σε ένα μήνα, παράταση του άτοκου δανείου των κτηνοτρόφων, διατίμηση στα κτηνοτροφικά φάρματα, εκπροσώπηση στον ΕΛΓΑ-ΟΠΕΚΕΠΕ-ΕΛΟΓΑΚ-ΕΦΕΤ, φορολογικά αιτήματα, προγράμματα εντατικοποίησης της κτηνοτροφίας και μια σειρά από, συνολικά, 13 αιτήματα.

 

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία, μεταξύ άλλων λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής και των χαμηλών τιμών διάθεσης του προϊόντος, όπως επίσης και της καθυστερημένης αποποληρωμής του από τις εταιρίες. Ανάμεσα σε άλλες θέσεις και προτάσεις προέτρεψε τους κτηνοτρόφους να οργανωθούν σε υγιείς και σύγχρονους συνεταιρισμούς.

th imgp7845  th imgp7847  th imgp7857 
 th imgp7858  th imgp7859  th img 1167
 th img 1168
Διαβάστηκε 1961 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2012 11:52

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή