Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Δράμας Χρήστος Γεωργιτσόπουλος αποφάσισε την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, από ώρες 12:00 το μεσημέρι έως 06:00 π.μ. της επομένης ημέρας, κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2019. Το μέτρο αφορά την το Περιαστικό δάσος του Κορυλόβου του Δήμου Δράμας, το Περιαστικό δάσος της Καλλιφύτου του Δήμου Δράμας, το Περιαστικό δάσος Κυργίων Δήμου Δοξάτου, τα Περιαστικά δάση Προσοτσάνης και Περιχώρας του Δήμου Προσοτσάνης και ισχύει κάθε φορά που ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδεται από την Γενική Γραμματεία   Πολιτικής   Προστασίας

προβλέπει για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας κατηγορία κινδύνου 4 ( Πολύ Υψηλή ) και 5 ( Κατάσταση Συναγερμού). To μέτρο δύναται να εφαρμοστεί και σε κάθε άλλη περίπτωση που κριθεί απαραίτητο από το Πυροσβεστικό Σώμα με μικρότερη κατηγορία κινδύνου.

Η εφαρμογή της παρούσας (έναρξη-διάρκεια μέτρου, έλεγχος πεζών - οχημάτων κ.λ.π.) ανατίθεται στις Πυροσβεστικές και Αστυνομικές Αρχές Δράμας, με τη συνδρομή του Δήμου Δράμας, του Δήμου Δοξάτου και του Δήμου Προσοτσάνης, καθώς και των εθελοντικών οργανώσεων.

Το γενικό μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς περιοχές» με απόφαση του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες που επικρατούν σε κάθε περιοχή ευθύνης, σε κάθε περίπτωση, αποσκοπεί στην προστασία του φυσικού και δασικού περιβάλλοντος, αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής.

 

Διαβάστηκε 796 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή