Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Επίσκεψη Ρώσων προξενικών υπαλλήλων στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας

050220151 050220152

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Αργύρης Πατακάκης υποδέχτηκε στο γραφείο του την Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015, αντιπροσωπεία υπαλλήλων του Προξενείου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη.

Οι υπάλληλοι του Προξενείου βρίσκονται στη Δράμα στο πλαίσιο της ενημέρωσης χιλιάδων συμπατριωτών τους που ζουν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αφού τους καλωσόρισε, τόνισε ότι :"…. Είμαστε ανοιχτοί για οποιαδήποτε συνεργασία σε τουριστικό, επιχειρηματικό και πολιτιστικό επίπεδο…'' Έδωσε έμφαση στην άμεση επίλυση του ασφαλιστικού των Ρώσων που διαμένουν στην Ελλάδα και στις ενέργειες - παρεμβάσεις της Περιφέρειάς μας προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η διαδικασία έκδοσης visa για αυτούς που θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα μας. Άλλωστε, οι προβλέψεις για την είσοδο Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, για το έτος 2015, είναι ιδιαίτερα ευοίωνες.

Οι εκπρόσωποι του ρωσικού Προξενείου ευχαρίστησαν τον Αντιπεριφερειάρχη για την θερμή του υποδοχή και δήλωσαν πως αισθάνονται πολύ οικεία ανάμεσα σε ομόθρησκους. Ο κ. Μπορίς Μεστσάνοβ, Υποποπρόξενος επισήμανε πως το 2016 θα είναι πολιτιστικό έτος των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας και θα εορταστεί η χιλιετής παρουσία του ρωσικού μοναχισμού στο Άγιο Όρος, κάτι το οποίο θα συμβάλει στην άνοδο του προσκυνηματικού τουρισμού στη χώρα μας.

 

Επίσης, θέλησαν να ενημερωθούν από τον Αντιπεριφερειάρχη για την πορεία της Δράμας μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Ο κ. Πατακάκης τους διαβεβαίωσε πως μέλημά του είναι η ομαλή και ανοδική πορεία της Π.Ε. Δράμας συνεχίζοντας την εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους φορείς της πολιτείας.

Στο τέλος της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης τους πρόσφερε αναμνηστικά δώρα.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

Διαβάστηκε 3792 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή