Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

 

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα πραγματοποιηθούν στη Δράμα οι παρακάτω εκδηλώσεις:

 

-Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή της 27ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ήλιου της 28ης Οκτωβρίου 2014.

 

-Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών, των δρόμων των πλατειών και των μνημείων, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2014.

 

 

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

 

08:30 Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις δημόσιες υπηρεσίες, στους οργανισμούς, στα Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ.

 

11:00 Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές των σχολείων στα μνημεία των Εθνικών Αγωνιστών.

 

 

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

 

7:30 Οι καμπάνες των Ιερών Ναών θα ηχήσουν χαρμόσυνα, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου θα παιανίσει εμβατήρια στους δρόμους της πόλης.

 

8:00 Έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος της Φρουράς Δράμας και της Φιλαρμονικής.

 

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας, κ.κ. Παύλου, μαζί με τον Ιερό κλήρο της πόλης.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από εκπαιδευτικό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας.

 

11:00 Παράθεση καφέ – μικρής δεξίωσης στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Δράμας.

 

 

11:30 Μετάβαση επισήμων στο άγαλμα της Ελευθερίας.

 

- Έναρξη τελετής

 

- Επιμνημόσυνη Δέηση

 

- Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές Ν. Δράμας, τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Δράμας, το Δήμαρχο Δράμας, τον Αστυνομικό Δ/ντή Δράμας, το Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τους εκπροσώπους Αποστράτων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τον Πρόεδρο των Εφέδρων Αξιωματικών και τους εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων.

 

12:00 Παρέλαση ενώπιον των Αρχών από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς, Αναπήρους Πολέμου, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Οργανώσεις και Τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

17:30 Υποστολή της Σημαίας στην Πλατεία της Ελευθερίας παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος της Φρουράς Δράμας και της Φιλαρμονικής του Δήμου.

 

19:00 Τελετή απονομής του «Μακεδονικού Βραβείου» έτους 2014 στην κεντρική αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας. Τιμώμενη προσωπικότητα η αρχαιολόγος κ. Κατερίνα Περιστέρη.

 

Τα σχετικά με τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Τα σχετικά με τη στρατιωτική παράταξη η Ανώτερη Διοίκηση Φρουράς Δράμας.

Τα σχετικά με το σημαιοστολισμό και τη διάθεση της φιλαρμονικής ο Δήμος Δράμας.

Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης γενικώς η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας.

Τελετάρχη ορίζουμε τον κ. Μιχάλη Ελευθεριάδη, υπαλληλο του Δήμου Δράμας και υπεύθυνο γγια τον γενικό συντονισμό και το πρόσταγμα της παρέλασης τον κ. Ραδή Θεοδωρίδη στέλεχος του γραφείου Φυσικής αγωγής της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας.

Διαβάστηκε 2741 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή