Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Σύσκεψη με θέμα την διανομή - κατανομή βοσκοτόπων

image18092014

 

 

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας συγκλήθηκαν εκπρόσωποι κτηνοτρόφων της Π.Ε. Δράμας και αρμόδιοι φορείς προκειμένου να βρεθεί μία λύση για τη σημερινή κατανομή των επιλέξιμων βοσκοτόπων. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Βουλευτής Δράμας κ. Κυριαζίδης Δημήτριος, ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Γιαννόπουλος Βασίλειος, ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Δαλακάκης Δημήτριος ο Αντιδήμαρχος Δράμας κ. Σολάκης Άγγελος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι καθώς και άλλοι εκπρόσωποι αρμόδιων οργανισμών και φορέων.

Εκφράστηκαν σοβαρές ενστάσεις για τα κριτήρια ορισμού των επιλέξιμων εκτάσεων βοσκοτόπων δεδομένου ότι αφενός οι θαμνώνες είναι οι πλέον κατάλληλες εκτάσεις για την ανάπτυξη της αιγοπροβατοτροφίας σε αντίθεση με ό,τι ισχύει στις άλλες χώρες της Ε.Ε. και αφετέρου οι θαμνώνες - σύμφωνα με την κείμενη δασική νομοθεσία - μπορούν να βοσκηθούν για οικονομικούς και οικολογικούς λόγους (παραδασόβιοι πληθυσμοί και διατήρηση της βιοποικιλότητας). Κρίθηκε επίσης αναγκαίο να παραμείνει ανοιχτό το σύστημα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε για την ολοκλήρωση των δηλώσεων καλλιέργειας 2014.

Ο κ. Αργύρης Πατακάκης τάχθηκε υπέρ της άμεσης λύσης του προβλήματος προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών μονάδων της περιοχής μας επισημαίνοντας και τις ζωικές νόσους που ενέσκηψαν στην περιοχή και επιβαρύνουν ήδη οικονομικά τους κτηνοτρόφους μας. Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη ορίστηκε επιτροπή από τους παρευρισκόμενους για να συνταχθεί αίτημα διαμαρτυρίας το οποίο και εστάλη προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και κοινοποιήθηκε στο γραφείο Πρωθυπουργού, στον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., στους Βουλευτές Δράμας, στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε, και την Π.Α.Σ.Ε.Γ.Ε.Σ.. Η εν λόγω επιστολή υπεγράφη από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας και του Δημάρχους Δράμας, Κ. Νευροκοπίου, Δοξάτου, Προσοτσάνης και Παρανεστίου.

Παράλληλα, ο κ. Πατακάκης θα επισκεφθεί τα προαναφερθέντα Υπουργεία προκειμένου να επιτευχθούν τα δίκαια αιτήματα των κτηνοτρόφων της περιοχής μας.

 

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

Διαβάστηκε 3380 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή