Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Υπογραφή σύμβασης για την εκτέλεση έργων στο Αγρόκτημα Κουδουνίων

IMG 6181r IMG 6182r

 

 

Υπογράφηκε την Τρίτη 26 Αυγούστου από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Γιάννη Ξανθόπουλο, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Ι. ΤΑΙΡΗΣ ΑΒΕΤΕ» η σύμβαση του έργου «Παράλληλα Έργα Αναδασμού Αγροκτήματος Κουδουνίων Ν. Δράμας». Παρόντες κατά τη διαδικασία των υπογραφών, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Τοπικής Κοινότητας Κουδουνίων, ήταν ακόμη η Προϊσταμένη του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Π.Ε. Δράμας, κ. Νίκη Κεφαλίδου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κουδουνίων, κ. Χαράλαμπος Ηλιάδης, και ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Κουδουνίων, κ. Παναγιώτης Κωνσταντινίδης.

Επισημαίνεται πως το παραπάνω έργο περιλαμβάνει εκτεταμένες επιχωματώσεις, κατασκευή 37 χιλιομέτρων αγροτικών δρόμων και 19 τεχνητών τάφρων. Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του ΥπΑΑΤ, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με προϋπολογισμό 2.350.000€.

Στις δηλώσεις του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Το έργο του οποίου τη σύμβαση υπογράψαμε σήμερα, είναι το μοναδικό που εντάχθηκε στο πρόγραμμα "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" στον νομό μας. Και είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για τους αγρότες μας, καθώς με αυτό ολοκληρώνονται τα έργα αναδασμού της περιοχής. Προσπαθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια να εντάξουμε στο ίδιο πρόγραμμα και το έργο κατασκευής φράγματος στο Καρβουνόρεμα Κ. Βροντούς, αλλά λόγω της υπερδέσμευσης του προγράμματος από τις προηγούμενες κυβερνήσεις αυτό δε στάθηκε δυνατό. Εύχομαι η νέα διοίκηση της Περιφέρειας, με δεδομένο πως το 30% του νέου προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2013-2020 θα εκχωρηθεί απευθείας στις περιφέρειες της χώρας, να καταφέρει να το υλοποιήσει».

 

                                                                          Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

Διαβάστηκε 3192 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή