Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Αποστολή στον Δήμο Τούζλας, στην Κωνσταντινούπολη

Tuzla

 

 

Πραγματοποιήθηκε από 21 έως 24 Αυγούστου αποστολή εκπροσώπων φορέων της Δράμας στο Δήμο Τούζλας, στην Κωνσταντινούπολη, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου ¨Προωθητικές Ενέργειες Τουριστικού Προϊόντος¨ του τεχνικού προγράμματος της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Στην Αποστολή συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιάννης Ξανθόπουλος, εκπρόσωπος του νέου Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανάργυρου Πατακάκη, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, εκπρόσωπος του νέου Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης, η νέα Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αλίκη Σωτηριάδου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος των επαγγελματοβιοτεχνών κ. Όθων Μουρμούρης, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Δημήτριος Κυριαζίδης, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης κ. Σταύρος Κεχαγιόγλου, υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/νσης Ανάπτυξης και του Τμήματος Τουρισμού, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας, Πολιτιστικών Συλλόγων, του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου.

Σχετικά ο κ. Ξανθόπουλος δήλωσε: « Ξεκινήσαμε πριν από ένα χρόνο περίπου επαφές με τους θεσμικούς φορείς του Δήμου Τούζλας με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών από το δήμο αυτόν προς την Δράμα. Στην Τούζλα κατοικούν πολλοί των οποίων οι πρόγονοι κατάγονται από περιοχές της Δράμας, κάποιοι από αυτούς κατέχουν θεσμικούς ρόλους και έχουν επιδείξει ενδιαφέρον να αναπτύξουν τις σχέσεις τους με την περιοχή μας.

Θεωρήσαμε καλό να κάνουμε κοινωνούς αυτής της προσπάθειας τους νέους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και όχι μόνο, για αυτό τους συμπεριλάβαμε στην αποστολή.

Η Δράμα πρέπει να στοχεύει, στα πλαίσια της ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού, που για μας είναι μονόδρομος, σε ειδικές ομάδες πολιτών με εξειδικευμένες δράσεις προσέλκυσης αυτών.

Τους κατοίκους της Τούζλας τους συνδέει με τη Δράμα η καταγωγή των προγόνων τους. Εάν οργανώσουμε εξειδικευμένα τουριστικά πακέτα, στο άμεσο μέλλον θα έχουμε αποτέλεσμα στις προσπάθειες μας.

Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα γίνει, εάν οι νέοι εκπρόσωποι μας αξιοποιήσουν την σκυτάλη του τους παραδίνουμε».

 

                                                             

                                                                          Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

Διαβάστηκε 3175 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή