Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Συνεδρίαση του άτυπου οργάνου συντονισμού και συνεννόησης φορέων Ν. Δράμας

IMG 4102

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιάννη Ξανθόπουλου, το άτυπο όργανο συντονισμού και συνεννόησης τοπικών φορέων Ν. Δράμας, με τα παρακάτω θέματα :

 

1)Πρόταση για την ορισμό των οκτώ (8) νέων ειδικοτήτων στο Δημόσιο ΙΕΚ Δράμας.

2)Ενημέρωση περί διατάξεων του Ν 4264/2014 που αφορούν τις άδειες παραγωγών και πωλητών υπαίθριου εμπορίου, στάσιμου και πλανόδιου.

3)Ενημέρωση για τις εξελίξεις επί των αποζημιώσεων αγροτών από καταστροφές λόγω θεομηνιών (Πατατοκαλλιέργειες Κ. Νευροκοπίου και άλλες).

 

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο βουλευτής Δράμας κ. Κυριαζίδης, ο κ. Καρβούνης, Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Δράμας ως εκπρόσωπος του βουλευτή κ. Καραγιαννίδη, οι Δήμαρχοι Παρανεστίου και Προσοτσάνης κκ. Καγιάογλου και Λύσσελης, ο Αντιδήμαρχος Νευροκοπίου κ. Νικολαίδης, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης, οι νέοι Δήμαρχοι Δράμας, Κ. Νευροκοπίου και Παρανεστίου, κκ. Μαμσάκος, Γιαννόπουλος και Σωτηριάδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Δράμας κ. Ζιμπίδης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας κ. Σαβρίδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Δράμας κ. Μουρμούρης, ο Διευθυντής του ΙΕΚ Δράμας κ. Κοσμίδης, ο Υποδιευθυντής ΙΕΚ-ΟΑΕΔ Δράμας κ. Βαρδακάς, ο πρόεδρος του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Δράμας κ. Καπαντζάκης, ο Προϊστάμενος κ. Ιώβης και στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Δράμας, η Προϊστάμενη κ. Θεοδωρίδου και στελέχη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Δράμας.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε:

                α) Σε σχέση με το πρώτο θέμα και ύστερα από διαλογική συζήτηση προτάθηκαν 10 νέες ειδικότητες στο ΙΕΚ Δράμας.

         β) Σχετικά με το υπαίθριο εμπόριο, στάσιμο και πλανόδιο αλλά και με τις άδειες παραγωγών, αποφασίστηκε να ζητηθεί η αλλαγή του νόμου 4264/2014 και η στήριξη στα δίκαια αιτήματα επ’ αυτού, με αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της αυτοδιοίκησης και των αγροτών ( Περιφερειακό Συμβούλιο κτλ).

Ως γνωστό με τον παραπάνω νόμο απαγορεύεται στους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων να πωλούν οι ίδιοι υπαίθρια τα προϊόντα τους.

Για το παραπάνω θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας είχε αποστείλει την από 20-6-2014 συνημμένη σχετική επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς.

                γ) Σχετικά με τους πατατοπαραγωγούς Κ. Νευροκοπίου, ότι θα γίνει προσπάθεια στα πλαίσια της μικροκαρπίας, (που θα διαπιστωθεί το φθινόπωρο με την συγκομιδή της πατάτας), να υπάρξει αποζημίωση μέσω ΠΣΕΑ και άλλων προγραμμάτων.

               

     Σχετικά με τη λειτουργία του άτυπου οργάνου συντονισμού και συνεννόησης φορέων Ν. Δράμας ο κ. Ξανθόπουλος δήλωσε: «Δημιουργήσαμε το άτυπο αυτό όργανο μετά από σχετική εισήγηση του Βουλευτή κ. Κυριαζίδη, προκειμένου οι εκπρόσωποι των φορέων της Δράμας να συζητούν τα προβλήματα της Δράμας και να λαμβάνουν από κοινού πρωτοβουλίες και αποφάσεις. Εύχομαι και ελπίζω η νέα διοίκηση της Αντιπεριφέρειας να διατηρήσει το όργανο αυτό, (το μοναδικό σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες ΑΜΘ), όπως και εύχομαι να τύχει μεγαλύτερης στήριξης από τους συμμετέχοντες σε αυτό, (Βουλευτές και Δημάρχους), επ΄ ωφελεία των Δραμινών Πολιτών».

 

 

                                                                          Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

 

 

Διαβάστηκε 3919 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή