Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Άνοδος της ομάδας Ένωσης Σκακιστών Δράμας στον Προκριματικό Όμιλο Α' Εθνικής

 

Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2019, η ομάδα της Ένωσης Σκακιστών Δράμας θριάμβευσε στον αγώνα μπαράζ ενάντια στην ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Κομοτηνής για την άνοδο στην ανώτερη κατηγορία, η οποία ονομάζεται ΠΟΑ (Προκριματικός Όμιλος Α’ Εθνικής).

Συγκεκριμένα, η Β’ Εθνική χωρίστηκε σε δύο ομίλους με βάση γεωγραφικά κριτήρια. Ο Σκακιστικός Όμιλος Κομοτηνής φέτος αναδείχθηκε νικήτρια ομάδα στον ανατολικό και η Ε.Σ. Δράμας στον δυτικό. Συνεπώς, οι δύο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες για την ανάδειξη νικητή.

Οι δύο ομάδες, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, αγωνίστηκαν με 8 σκακιέρες έκαστη, 4 από τις οποίες είναι ανδρικές, 2 γυναικείες και 2 νεανικές. Η ομάδα της Δράμας τελικά επικράτησε με σκορ 6,5-1,5 και από την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται στην κατηγορία ΠΟΑ, στην οποία ήδη βρίσκεται σταθερά ο Σκακιστικός Όμιλος Δράμας.

Οι παίκτες τις Δραμινής ομάδας ήταν οι ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ,ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ,ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ,ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,ΚΥΡΙΑΖΙΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ,ΣΥΛΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ,ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ

Τα νέα αυτά για την πόλη της Δράμας είναι εξαιρετικά, διότι η διπλή παρουσία ομάδων στην κατηγορία ΠΟΑ διπλασιάζει τις ελπίδες για την πολυπόθητη πρόκριση στην Α’ Εθνική στην επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ας τονιστεί σε αυτό το σημείο πως καταλυτικός παράγοντας για αυτό το ευτυχές ενδεχόμενο είναι η χρηματοδότηση της ομάδας για τη συμμετοχή της στην Α’ Εθνική, κάτι το οποίο είναι εύκολα εφικτό από έναν μέσο επιχειρηματία.

Διαβάστηκε 659 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή