Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

 

Ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (ΦΔΟΡ) ανακοινώνει τη σύνθεση του νέου του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΟΔΔ 169/03.04.2019).

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, ως μέλη ορίζονται οι κάτωθι:

  1. 1.Κεχαγιόγλου Σταύρος, ΠΕ Γεωτεχνικών, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αναπληρώτρια την Μητσέλου Μαρία ΠΕ Γεωτεχνικών στη Διεύθυνση Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας του ΥΠΕΝ.
  2. 2.Σωτηριάδου Αλεξάνδρα – Μαρίνα, Δήμαρχος Παρανεστίου, ως εκπρόσωπος των εμπλεκομένων Δήμων, με αναπληρωτή τον Αναστάσιο Χατζηγιάννη, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Δράμας.
  3. 3.Αλατζά – Παπαδοπούλου Κυριακούλα, Περιφερειακή σύμβουλο, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με αναπληρωτή τον Χουσέ Μουσταφά Ισμαήλ, Περιφερειακό Σύμβουλο.
  4. 4.Κωνσταντινίδου Ελισάβετ, ΠΕ Δασολόγος, ως εκπρόσωπος της επιστημονικής κοινότητας με εμπειρία σε σχετικά θέματα, με αναπληρωτή τον Γρανά Διονύσιο, Δικηγόρο, ομοίως.
  5. 5.Ραυτογιάννης Ιωάννης, Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος, καθηγητής Δασοπροστασίας στο ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας – Θράκης, ως εκπρόσωπος της ακαδημαϊκής κοινότητας, με αναπληρωτή τον Διαμαντόπουλο Γεώργιο, Δασολόγο, ως εκπρόσωπο της επιστημονικής κοινότητας.
  6. 6.Ψαρούδας Σπυρίδωνας, ως εκπρόσωπος των Μη Κυβερνητικών Περιβαλλοντικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.), με αναπληρωτή τον Κούτρα Σπύρο, ομοίως.
  7. 7.Παπαδόπουλος Παντελής, ως εκπρόσωπος των Παραγωγικών φορέων της περιοχής με αναπληρωτή τον Αυγητίδη Θεόδωρο, ομοίως.

Πρόεδρος του Δ.Σ. ορίζεται ο Κεχαγιόγλου Σταύρος.

Η θητεία του Προέδρου και των μελών του παραπάνω συγκροτηθέντος Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής με δυνατότητα ανανέωσης.

 

Σε συνέχεια της ανωτέρω απόφασης ο Πρόεδρος του ΦΔΟΡ δήλωσε:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ιδιαίτερα τον Αναπληρωτή Υπουργό Σωκράτη Φάμελο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπο μου για τη θέση του Προέδρου, εκ νέου. Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να προεδρεύω του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να διασφαλίσω την εύρυθμη λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου και γενικότερα του ΦΔΟΡ. Δεσμεύομαι ότι από τη θέση του Προέδρου σε συνεργασία με όλα τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα συνεχίσουμε και θα ενισχύσουμε το έργο που ξεκινήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Τα τελευταία χρόνια πετύχαμε αρκετά και δύσκολα πράγματα, αν και βέβαια θα θέλαμε περισσότερα. Ήδη όμως ο ΦΔΟΡ είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι πριν από μερικά χρόνια και έχει γίνει πλέον «αποδεκτός» από την τοπική κοινωνία αλλά και τον πολιτικό κόσμο. Μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα με προγραμματισμό, όραμα και συνεργασίες.

Το επόμενο βήμα είναι να δοθεί οριστική λύση και στο πρόβλημα των εργαζομένων των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ). Πρέπει να γίνει η θεσμοθέτηση του οργανογράμματος από το οποίο θα καθοριστεί η υπηρεσιακή δομή του κάθε Φορέα, τα παραρτήματά του κ.λπ. και φυσικά οι ανάγκες του σε προσωπικό. Θα πρέπει να γίνουν ΕΠΙΠΛΕΟΝ προσλήψεις στους φορείς διαχείρισης, ώστε να καλύπτεται επαρκώς το σύνολο των δράσεων τους.

Η προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας δεν αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη της χώρας. Ανάπτυξη και προστασία μπορούν να συνυπάρξουν. Πρωτεύον έργο του ΦΔΟΡ είναι η διατήρηση της βιοποικιλότητας και των συνδεόμενων με αυτή φυσικών πόρων με όρους βιώσιμης ανάπτυξης.

 

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς το προσωπικό του ΦΔΟΡ, στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα, που παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε φάνηκε αντάξιο των περιστάσεων.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τα απερχόμενα, συνεπή, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την αγαστή συνεργασία που είχαμε και συνέβαλαν, ο καθένας από την πλευρά του και στο μέτρο που του αναλογεί, στην υλοποίηση του έργου του ΦΔΟΡ.

Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ τόσο τα νέα όσο και τα παλιά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και να ευχηθώ καλή και παραγωγική θητεία στο έργο που από κοινού αναλαμβάνουμε. Ευελπιστώ σε μια στενή, δημιουργική με καλή διάθεση συνεργασία με μόνο γνώμονα το καλό του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης και της τοπικής κοινωνίας.

Διαβάστηκε 921 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή