Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Δελτίο Τύπου Π.Υ. Δράμας

 

Μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά) που έπληξαν τον νομό Δράμας το Σαββατοκύριακο 7 & 8 Μαρτίου 2015, η Υπηρεσία μας κλήθηκε να επέμβει σε 18 περιπτώσεις και συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 7-3-2015 επενέβη σε 4 αντλήσεις υδάτων (σε Κουδούνια, Αρκαδικό, Κ. Αγρό και Οχυρό) και 2 κοπές-απομακρύνσεις δένδρων (Βαθύτοπο και Κατάφυτο Κ. Νευροκοπίου). Την Κυριακή 8-3-2015 επενέβη σε 9 αντλήσεις υδάτων (σε Δράμα, Φτελιά, Αρκαδικό και Αδριανή) και 2 κοπές-απομακρύνσεις δένδρων (Χρυσοκέφαλο και Λευκόγεια Κ. Νευροκοπίου).

Επίσης, η Υπηρεσία μας κλήθηκε να επέμβει για τη διάσωση δύο ανδρών ηλικίας 30 & 33 ετών που εγκλωβίστηκαν από τα χιόνια σε μαντρί στη δασική περιοχή Πολυκάρπου (Όρμαλι) Δράμας την Κυριακή 8-3-2015. Για τον απεγκλωβισμό τους κινητοποιήθηκε ερπυστριοφόρο όχημα από την 4η Ε.Μ.Α.Κ. Κομοτηνής καθώς και δύο οχήματα από την Π.Υ. Δράμας με συνολικά δέκα άνδρες. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν σε ασφαλή περιοχή.

Προανάκριση για τις αιτίες των παραπάνω πλημμυρών διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσία μας.

Διαβάστηκε 1885 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή