Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Δράσεις Α΄ τριμήνου Μουσικού Σχολείου Δράμας

 

1.Συμμετοχή Μουσικού Σχολείου Δράμας στην εκδήλωση για το έπος του ’40 στον Άγιο Αθανάσιο του Δήμου Δοξάτου

 

Το Μουσικό Σχολείο Δράμας πήρε μέρος στην εκδήλωση με θέμα «Συμμετοχή των κατοίκων του Αγίου Αθανασίου στο έπος του ’40. Μνήμες κατοχής μέσα από τις σελίδες της ‘’Βοϊράνης’’», η οποία συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Δοξάτου, τη Δημοτική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Αθανασίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Καπναποθήκης (Κέντρο Προσφυγικής Μνήμης) του Αγίου Αθανασίου.

Το Σχολείο εκπροσωπήθηκε από το Μουσικό Σύνολο Πνευστών, το οποίο απέδωσε επετειακά τραγούδια για το έπος του ’40, σε διδασκαλία και διεύθυνση των καθηγητών, κ.κ. Γιώργου Δασκάλου και Ηρακλή Σιδέρη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα από την εκδήλωση στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=bguN2uVb5pE

 

 

 

2. Παρουσία Μουσικού Σχολείου Δράμας στο 5ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της Εταιρείας Επιστημών Αγωγής Δράμας (ΕΤΕΑΔ)

 

Το Μουσικό Σχολείο Δράμας έδωσε το παρόν και φέτος στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο (5ο), που διοργανώθηκε από την Εταιρεία Επιστημών Αγωγής Δράμας και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014, στη μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας.

Η συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου έλαβε χώρα την πρώτη μέρα των εργασιών του εν λόγω Συνεδρίου, στην πανηγυρική έναρξη, με αφιερώματα σε Έλληνες ποιητές και συνθέτες. Συμμετείχαν δύο Μουσικά Σύνολα και Ορχήστρες του Σχολείου.

Αρχικά το «Φυτώριο Λόγιας Μουσικής», παρουσίασε δύο ορχηστρικά τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη, σε διδασκαλία και διεύθυνση του καθηγητή, κ. Ηρακλή Σιδέρη.

Στη συνέχεια η «Ορχήστρα Λόγιας Μουσικής» σε διδασκαλία και διεύθυνση του καθηγητή, κ. Νίκου Γιαμαλή, ερμήνευσε έργα των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και Δημήτρη Λάγιου, σε ποίηση των Νίκου Γκάτσου, Μάνου Ελευθερίου και Οδυσσέα Ελύτη.

Και λίγο πριν από το τέλος της παρουσίασης Ελλήνων ποιητών και συνθετών, ενδιάμεσα στα μελοποιημένα ποιήματα, ο μαθητής της Γ΄ γυμνασίου, Πέτρος Δερμεντζόγλου, διάβασε το ποίημα Πάνω σ’ έναν ξένο στίχο του Γιώργου Σεφέρη, με μουσική υπόκρουση από τον κ. Νίκο Γιαμαλή, αυτοσχεδιάζοντας στο πιάνο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα από την εκδήλωση στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=V4IxpPAOtD4

 

    

 

  1. 1. Συμμετοχή Μουσικού Σχολείου Δράμας στη μουσικοεκπαιδευτική δράση του Διεθνούς Ψαλτικού Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη

 

Το Μουσικό Σχολείο Δράμας πραγματοποίησε Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών του στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη Θέρμη, την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014, στο πλαίσιο του διαταξικού μαθήματος Μουσικά Σύνολα: Μουσικής Έκφρασης και Δημιουργίας.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συμμετοχή των μαθητών του Σχολείου στη μουσικοεκπαιδευτική δράση «Οι Τρεις Διδάσκαλοι, ευεργέτες του Γένους», η οποία υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Διεθνούς Μουσικού και Ψαλτικού Συνεδρίου: «Η Βυζαντινή Μουσική μέσα από την Νέα Μέθοδο Γραφής (1814-2014). Καθιέρωση – Προβληματισμοί – Προοπτικές», 30/10 – 1/11/2014.

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από τα Τμήματα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Μουσικών Σπουδών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Επίσης τελούσε υπό την αιγίδα Του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές μουσικής, κ.κ Κωνσταντίνος Παυλίδης – υπεύθυνος –, Νικόλαος Στεφανάκης και Λεωνίδας Μαρκόπουλος, καθώς και ο κ. Νικόλαος Γιαμαλής, που είχε την επιμέλεια live streaming μέσω της ιστοσελίδας του Μουσικού Σχολείου Δράμας http:// mousdrama.forumgreek.com

Μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα από την εκδήλωση στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=bMS8ouwNcpo


Διαβάστηκε 2344 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή