Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Ημερίδα με θέμα: «Δασικές δενδρώδεις καλλιέργειες για την παραγωγή βιομάζας, ζωοτροφής, καρπών/φρούτων, καυσόξυλων και τεχνικού ξύλου»

 

Για την παραγωγή βιομάζας και τεχνικού ξύλου από φυτείες ταχυαυξών δασικών δέντρων, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας και το Δασαρχείο Δράμας, στη Δράμα.

 

Η ημερίδα με θέμα: «Δασικές δενδρώδεις καλλιέργειες για την παραγωγή βιομάζας, ζωοτροφής, καρπών/φρούτων, καυσόξυλων και τεχνικού ξύλου», θα διεξαχθεί την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου στις 11.00 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ).

 

Σε μια εποχή που η ανάγκη για πράσινες εναλλακτικές μορφές ενέργειας αυξάνεται συνεχώς λόγω ρύπανσης του περιβάλλοντος και της πίεσης στους φυσικούς πόρους, η στροφή προς την βιομάζα αποτελεί μια ισχυρά βιώσιμη λύση. Η βιομάζα που παράγεται από ταχυαυξή δασικά είδη (λεύκες, ιτιές, παυλώνια, πλάτανος, ακακία, φράξος, ευκάλυπτος, φτελιά) αντιπροσωπεύει μια καθαρή πηγή ενέργειας και παράγει λιγότερες εκπομπές ανεπιθύμητων αερίων σε σύγκριση με τα περισσότερα συμβατικά στερεά καύσιμα. Τα δασικά αυτά είδη μπορούν να αξιοποιήσουν πεδινές ως ημιορεινές εκτάσεις προσδίδοντας αξιόλογο εισόδημα στους υποψήφιους επενδυτές, καλύπτοντας παράλληλα σημαντικό μέρος των αναγκών που απαιτούνται για την οικιακή θέρμανση των ιδίων των παραγωγών.

 

Εισηγητής στην ημερίδα θα είναι ο τακτικός ερευνητής του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης, Δρ. Κωνσταντίνος Σπανός.

 

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, κ. Αναστασιάδη Άνθιμο, στο τηλέφωνο 25210-58175.

Διαβάστηκε 2347 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ Έκθεση Τροχαίας »

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή