Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Ιδιοπαραγόμενος πατατόσπορος

 

       Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δράμας καλεί τους καλλιεργητές πατάτας που σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν μέρος της παραγωγής τους για φύτευση στην επόμενη καλλιεργητική περίοδο, να υποβάλουν σχετικό αίτημα προς την Υπηρεσία μας για την πραγματοποίηση των απαραίτητων ελέγχων και τη λήψη των νόμιμων εγγράφων, έως τις 30 Ιουνίου 2014.

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η ανταλλαγή πατατοσπόρου μεταξύ των καλλιεργητών, όπως και η φύτευση πατάτας φαγητού.

Σε επόμενους φυτοϋγειονομικούς ελέγχους, εάν δεν αιτιολογείται η απόκτηση πατάτας προς φύτευση με τα απαραίτητα έγγραφα (τιμολόγια αγοράς ή βεβαίωση παραγωγής ιδιοπαραγόμενου πατατόσπορου) θα εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες από την νομοθεσία κυρώσεις (διοικητικές-ποινικές κυρώσεις, διαγραφή από το φυτοϋγειονομικό μητρώο, αδυναμία διάθεσης πατάτας).

Για όσους καλλιεργητές έχουν καθυστερήσει σημαντικά την φύτευση λόγω των συχνών βροχοπτώσεων, δίνεται παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έως τις 15 Ιουλίου 2014.

Έντυπα αιτήσεων μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην Υπηρεσία μας, στον Δήμο της περιοχής και σε καταστήματα εμπορίας φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην Υπηρεσία μας ή στον οικείο Δήμο.

Διαβάστηκε 2590 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή