Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Παρουσίαση πολιτιστικών προγραμμάτων Μουσικού Σχολείου Δράμας, με θέμα «Το θέατρο ως εργαλείο τής διδακτικής πράξης»

 

Το Μουσικό Σχολείο Δράμας σάς καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την Παρουσίαση πολιτιστικών προγραμμάτων που εκπόνησαν οι μαθητές του κατά το τρέχον σχολικό έτος, με θέμα «Το θέατρο ως εργαλείο της διδακτικής πράξης».

Το πρώτο πολιτιστικό πρόγραμμα είναι δίγλωσση μουσικοθεατρική παράσταση, απόδοση του έργου τού Όσκαρ Ουάιλντ «Ο εγωιστής Γίγαντας» στην αγγλική και την ελληνική γλώσσα, από μαθητές Β΄ και Γ΄ γυμνασίου. Υπεύθυνοι καθηγητές, η Μεταξένη Συμεωνίδου και η Μαρία Δικταπάνη, της αγγλικής γλώσσας, και ο Ηρακλής Σιδέρης της μουσικής.

Το δεύτερο πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο «Η Ελένη του Ευριπίδη και ο κόσμος της», που εκπονήθηκε από μαθητές της Γ΄ γυμνασίου, πρόκειται για εικαστική απόδοση της τραγωδίας του Ευριπίδη ΕΛΕΝΗ με ζωγραφική, κολάζ και κατασκευές. Η έκθεση υποστηρίζεται με παράλληλη παρουσίαση δρώμενου τμήματος της τραγωδίας, με απαγγελία σε αναλόγιο και συνοδεία μουσικής. Υπεύθυνοι καθηγητές η φιλόλογος, Δήμητρα Κίτου, και μουσικής, η Θεολογία Αραμπατζόγλου, η Σπυριδούλα Καϊμάκη και ο Γαβριήλ Παυλίδης.

 

Τα τρίτο πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο «Η μουσική ως εργαλείο της διδακτικής πράξης» και υπότιτλο «Αυτοσχέδια μουσικά όργανα» εκπονήθηκε από μαθητές Β΄ και Γ΄ γυμνασίου. Υπεύθυνοι οι καθηγητές μουσικής, Θεολογία Αραμπατζόγλου, Σπυριδούλα Καϊμάκη και Γαβριήλ Παυλίδης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014 και ώρα 19:30 στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Δράμας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Διαβάστηκε 2836 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή