Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Κατάργηση της ερασιτεχνικής άδειας αλιείας (ατομική και σκάφους) στη θάλασσα

 

Από το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Δράμας ανακοινώνονται τα εξής:  

«Σύμφωνα με το νόμο 4256/2014 ''Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις'' του υπουργείου Ναυτιλίας (ΦΕΚ 92/Α΄/2014) άρθρο14, παρ.2, καταργείται από τις 14/4/2014 η ατομική ερασιτεχνική άδεια αλιείας στη θάλασσα και η άδεια ερασιτεχνικής αλιείας σκάφους στη θάλασσα. Επίσης, καταργείται και η υποχρέωση εφοδιασμού του σκάφους ή των επιβαινόντων σε αυτό με την αντίστοιχη ερασιτεχνική άδεια για τη διενέργεια θαλάσσιας ερασιτεχνικής αλιείας.

Η κατάργηση της άδειας αλιείας σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται εξαίρεση από την εφαρμογή των υπόλοιπων προβλέψεων της νομοθεσίας σχετικά με την ερασιτεχνική αλιεία, όπως ενδεικτικά: ώρες της ημέρας, εποχές του έτους και περιοχές στις οποίες επιτρέπεται η αλιεία, επιτρεπόμενα εργαλεία, είδη και ποσότητες αλιευμάτων, απαγόρευση πώλησης και γενικά εμπορίας των αλιευμάτων.

Διαβάστηκε 3034 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή