logonew  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΑΝ.  MΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  -  ΘΡΑΚΗΣ    logonew
28,0,0,50,2
600,600,60,1,5000,1000,25,2000
90,300,1,50,12,25,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
Η εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Πόρτο Λάγος του Ν. Ξάνθης
Πόρτο Λάγος - Ξάνθη
zoom
Προστατευόμενο δάσος Δαδιάς στο Ν. Έβρου
Δάσος Δαδιάς - Έβρος
zoom
Γύπας στο δάσος Δαδιάς στο Ν. Έβρου
Δάσος Δαδιάς Γύπας - Έβρος
zoom
Το δέλτα του ποταμού Έβρου στο Ν. Έβρου
Δέλτα Έβρου
zoom
Βάθρα στο νησί της Σαμοθράκης
Βάθρα - Σαμοθράκη
zoom
Ο καταρράκτης του Λειβαδίτη στο Ν. Ξάνθης
Καταρράκτης Λειβαδίτη - Ξάνθη
zoom
Μαιανδρισμοί ποταμού Νέστου στο Ν. Ξάνθης
Ποταμός Νέστος - Ξάνθη
zoom
Παραλία Αλυκής στο νησί της Θάσου
Αλυκή - Θάσος
zoom
Καταρράκτες Αγ. Βαρβάρας στο Ν. Δράμας
Αγ. Βαρβάρα - Δράμα
zoom
Χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρό στο Ν. Δράμας
Φαλακρό - Δράμα
zoom
Πλατανόβρυση στο Ν. Δράμας
Πλατανόβρυση - Δράμα
zoom
Αρχαίο ιερό στο νησί της Σαμοθράκης
Ιερό - Σαμοθράκη
zoom
Βυζαντινή γέφυρα στο Ν. Ξάνθης
Βυζαντινή γέφυρα - Ξάνθη
zoom
Μνημείο αποστόλου Παύλου στο Ν. Καβάλας
Απόστολος Παύλος - Καβάλα
zoom
Αρχαίο θέατρο στο νησί της Θάσου
Αρχαίο θέατρο - Θάσος
zoom
Εσωτερικό από το σπήλαιο Αγγίτη στο Ν. Δράμας
Σπήλαιο Αγγίτη - Δράμα
zoom
Ο φάρος στην παραλιακή οδό της Αλεξανδρούπολης
Φάρος - Αλεξανδρούπολη
zoom
Άποψη της Χώρας στο νησί της Σαμοθράκης
Χώρα - Σαμοθράκη
zoom
Άποψη κεντρικής πλατείας στην πόλη της Κομοτηνής
Κεντρική πλατεία - Ροδόπη
zoom
Άποψη της παλιάς πόλης της Ξάνθης
Παλιά πόλη - Ξάνθη
zoom
Άποψη από το λιμάνι στην πόλη της Καβάλας
Λιμάνι - Καβάλα
zoom
Αγ. Βαρβάρα στην πόλη της Δράμας
Αγ. Βαρβάρα - Δράμα
zoom
Αρχαίο θέατρο στη Μαρώνεια του Ν. Ροδόπης
Αρχαίο θέατρο - Ροδόπη
zoom
Γέφυρα ποταμού Κομψάτου στο Ν. Ροδόπης
Γέφυρα Κομψάτου - Ροδόπη
zoom
Αρχαίο θέατρο Φιλίππων στο Ν. Καβάλας
Θέατρο Φιλίππων - Καβάλα
zoom
Εκτύπωση

Απάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ στις δηλώσεις των Δημήτρη Εμμανουηλίδη και Θεόδωρου Μαρκόπουλου σε ΜΜΕ της Καβάλας για το αρδευτικό δίκτυο της δυτικής κοιλάδας του Νέστου

«Μετά τις ταυτόχρονες και πανομοιότυπες δηλώσεις του Βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Εμμανουηλίδη και του κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου ότι το έργο για την ανακατασκευή του αρδευτικού δικτύου της δυτικής κοιλάδας του Νέστου δήθεν εντάχθηκε για χρηματοδότηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στη συνέχεια απεντάχθηκε λόγω της υποτιθέμενης ανικανότητας της Διοίκησης της Περιφέρειας, θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα.
Αφήνοντας ασχολίαστο το γεγονός ότι μετά από τόσα χρόνια άσκησης των καθηκόντων τους εξακολουθούν να αγνοούν βασικούς όρους και διαδικασίες διοίκησης, θα τονίσω μόνο ότι για να απενταχθεί ένα έργο θα πρέπει πρώτα να έχει ενταχθεί.
Καλώ λοιπόν και τους δύο να απαντήσουν:
1. Με ποιο έγγραφο-απόφαση του Υπουργείου το έργο εντάχθηκε για χρηματοδότηση;
2. Με ποιο έγγραφο το Υπουργείο ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία για το συγκεκριμένο έργο και η Περιφέρεια δεν τα έστειλε;
3. Με ποιο έγγραφο-απόφαση του Υπουργείου το έργο απεντάχθηκε;
Οι κ. Εμμανουηλίδης και Μαρκόπουλος λένε ψέματα. Και δυστυχώς τα λένε στους πολίτες της Καβάλας που τους εξέλεξαν, όχι σε μένα, γιατί εγώ γνωρίζω ακριβώς τι έχει συμβεί.
Για την αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας παραθέτω το ιστορικό του όλου ζητήματος με ημερομηνίες, και αν μου ζητηθεί με αριθμούς πρωτοκόλλου των αντίστοιχων εγγράφων:
• Στις 10 Οκτωβρίου 2016 το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έστειλε έγγραφο στις 13 Περιφέρειες της χώρας, με το οποίο ζητούσε να υποβληθούν προτάσεις έργων υποδομών εγγείων βελτιώσεων, με προϋπολογισμό μεγαλύτερο των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, για να ετοιμάσει την αντίστοιχη πρόσκληση χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Το έγγραφο αυτό κοινοποιήθηκε σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας.
• Στις 18 Μαΐου 2017 έστειλα σχετική ειδοποίηση στους πέντε χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες, προκειμένου να επισπεύσουν την αποστολή των προτάσεών τους στην έδρα της Περιφέρειας, υπενθυμίζοντας το παραπάνω έγγραφο του Υπουργείου.
• Μη έχοντας απάντηση, έστειλα στις 14 Ιουνίου 2017 νέα ειδοποίηση.
• Στις 23 Ιουνίου 2017 λάβαμε την απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, ο οποίος μεταξύ άλλων πρότεινε και το έργο της ανακατασκευής του αρδευτικού δικτύου Νέστου.
• Στις 29 Ιουνίου 2017, έχοντας απαντήσεις και από τους πέντε χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες, έστειλα στο Υπουργείο τη λίστα με όλα τα έργα που είχαν προτείνει οι Αντιπεριφερειάρχες είτε αυτά ήταν ώριμα είτε όχι.
• Στις 23 Απριλίου 2018 δημοσιεύτηκε η πρόσκληση του Υπουργείου για υποδομές εγγείων βελτιώσεων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 με ημερομηνία λήξης το τέλος Νοεμβρίου 2018.
• Στις 12 Ιουνίου 2018 η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΑΜΘ έστειλε με εντολή μου έγγραφο σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να στείλουν στην έδρα της Περιφέρειας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, δηλαδή ώριμους τεχνικούς φακέλους έργων από τη λίστα των έργων που είχαμε αποστείλει στο Υπουργείο.
• Στο έγγραφο αυτό απάντησε μόνο ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, ο οποίος στις 29 Ιουνίου 2018, μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας, έστειλε στην έδρα της Περιφέρειας πλήρη τεχνικό φάκελο για το έργο «Αντικατάσταση και υπογειοποίηση αρδευτικών δικτύων του ΤΟΕΒ Ερυθροποτάμου», προϋπολογισμού 8,7 εκατομμυρίων ευρώ.
• Έχοντας ανταπόκριση μόνο από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, στις 3 Ιουλίου 2018 συγκάλεσα στο γραφείο μου γενική σύσκεψη όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων, με σκοπό να αποστείλουν άμεσα στην έδρα της Περιφέρειας τους ώριμους τεχνικούς φακέλους έργων. Στη σύσκεψη αυτή προσήλθαν όλοι.
• Έκτοτε, και μέχρι τη λήξη της προθεσμίας που είχε θέσει το Υπουργείο, δεν υπήρξε καμία άλλη ανταπόκριση και συνεπώς υποβάλαμε στο Υπουργείο μόνο τον φάκελο από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.
Ο φάκελος του έργου για το αρδευτικό δίκτυο της δυτικής κοιλάδας Νέστου, ο οποίος θα έπρεπε να είχε αποσταλεί στην έδρα της Περιφέρειας και στη συνέχεια στο Υπουργείο, εφόσον το έργο ήταν ώριμο, βρίσκεται ακόμα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, την ευθύνη των οποίων έχει αποκλειστικά ο κ. Μαρκόπουλος».

Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ταχ. Διεύθυνση : Κακουλίδου 1, 69100
Τηλ. Γραφείο Περιφερειάρχη: 2531352101

Σας αρέσει η σελίδα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης;

Πάρα πολύ - 31.7%
Πολύ - 22.1%
Λίγο - 16.3%
Καθόλου - 29.8%

Σύνολο ψήφων: 104
The voting for this poll has ended on: Δεκεμβρίου 31, 2014